10 juli 2021

Jätteavtal mot Norska fiskeindustrin

Dela via Facebook, LinkedIn eller på Mail
10 juli 2021 Jätteavtal mot Norska fiskeindustrin

NHC producerar världsunik
produkt för norska fiskeindustrin –
Avtal värt 100 miljoner.

 

Vi kan stolt meddela att NHC tecknar ett exklusivt avtal med den norska laxodlings-pionjären Ecomerden. Tillsammans med Ecomerden tillverkar vi en unik så kallad ”fiskodlings-påse”. En gigantisk påse i specialanpassad PVC, som väger över 13 ton med en omkrets på 130m. En produkt som är revolutionerande för laxodlingen i Norge, och ja, hela faktiskt världen.

 

”Synergierna med samarbetet Ecomerden och NHC emellan gör att vi blir en världsledande aktör inom stängda burar för laxodling på den globala marknaden.”

– Jan Erik Kyrkjebø, General Manager, Ecomerden.

 

Ecomerden har en patenterad teknik på slutna laxodlingar i deras Ecocage, som löser de hårda miljökrav och biologiska utmaningar som laxodlingen står inför 2021. Fiskpåsen tillsammans med Ecomerdens såkalalde Ecocage, bildar en tät flexibel vägg som skyddar fisken från parasiter och den kommer att kunna minska dödligheten på laxen markant på grund av den optimala tillväxtmiljön.

Traditionellt sett har man använt sig av nätkassar för fiskodling i Norge, men nu byts de ut till de mer miljövänliga Ecocages. De fungerar som ett slutet system med med liten eller ingen påverkan på den marina miljön.

 

 

 

“Själva produktionen av varje påse är en jätteprocess for NHC. Det kräver det allra yttersta av våra maskiner, personal och anläggning. Otroligt inspirerande!”

– Patrick Chruzander, Sverigechef, NHC.

 

Utbyggnad och nyanställning

Påsarna är hela 132 i omkrets och väger 12 ton – vi sitter redan nu i diskussioner om att expandera NHC Swedens faciliteter i Timrå ytterligare 5000kvm. Vi siktar också på att anställa runt 15 personer, allt för att kunna optimera produktionen och avtalet mellan Ecomerden och NHC.

 

Avtal – Långsiktig partner

Avtalet NHC och Ecomerden emellan innebär initialt 10 fiskepåsar som ska produceras 2021, går allt enligt plan kommer 100 påsar att levereras fram till 2025. Det är en affär värd runt 100 miljoner.

 

Påsen och Ecocage på plats i Norge för installation.

 

“NHC har visat samarbetsvilja och är ett företag som består av proffs som har rätt attityd för att göra saker bättre och alltid utvecklas. NHC har produktionsanläggningar som är ideala för oss och de gigantiska produkter vi kommer att tillverka för Ecomerden.”

– Jan Erik Kyrkjebø, General Manager, Ecomerden.

 

För NHC innebär avtalet med Ecomerden så mycket mer än omsättning. Vi får en trygg och pålitlig partner, med en spännande innovation som revolutionerar marknaden. Detta kommer att generera många möjligheter för oss båda att agera på, och som vi ser det så är potentialen i partnerskapet skyhög.

 

Vill ni veta mer – Besök www.ecomerden.no